Obiectiv general proiect

Obiectiv General: cresterea ocupaƒrii in regiunea centru, nord est, nord vest si sud est prin stimularea participaƒrii pe piata muncii a persoanelor cu potential antreprenorial si crearea unui program regional integrat de incurajare si sprijin tehnico-financar pentru infiintarea si dezvoltarea de noi intreprinderi in mediul urban.

  • Formare in antreprenoriat a 630 pers care doresc sa dezvolte o activitate independentaƒ
  • Subventionarea a 76 planuri de afaceri in regiunile CENTRU, N-E, N-V si S-E.
  • 630 persoane care beneficiazaƒ de sprijin – 450 persoanesomeri si inactivi (min. 50% femei)
  • 50 angajati (inclusiv persoane care desfasoaraƒ o activitate independentaƒ)
  • 130 alte persoane fizice
  • 152 locuri de muncaƒ nou create (care vor fi mentinute cel putin 12 luni dupaƒ finalizarea proiectului)
  • Dezvoltarea unui CENTRU IMM-BUSINESS HUB in Tirgu Mures

Pe durata cursului de formare antreprenoriala, cei 630 de participanti vor lucra efectiv la dezvoltarea propriilor idei de afaceri si elaborarea planului de afaceri, fie ca programul de formare se desfasoara on-line fie in sala de curs. Planurile de afaceri astfel dezvoltate vor intra intr-un concurs de idei de proiecte. Cele mai bune 76 idei de afaceri vor fi selectate printr-un proces deschis si transparent, raportat la strategiile regionale, si in acord cu sectoarele identificate ca fiind competitive.
La concursul de planuri de afaceri se pot inscrie si persoane care nu participa la programul de formare, dar care fac parte din categoria de grup tinta eligibil vizat de prezentul apel de proiecte si care depun un plan de afaceri in domenii nonagricole in zone urbane la temenele si in conditiile prevazute de proiect.
Planurile de afaceri selectate vor primi subventii in valoare de maxim 178120 RON (echiv a max. 40.000euro).
Castigatorii vor beneficia de servicii de sprijin in dezvoltarea afacerilor prin intermediul activitatiilor de consiliere si consultanta antreprenoriala, mentorat, precum si a CENTRULUI IMM cu rol de BUSINESS HUB dezvoltat in TARGU MURES.